BİTLİS (AA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde bu yıl 54'üncüsü düzenlenen, "Doğu Anadolu Fuarı Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Tatvan Belediyesi Yaşam Alışveriş Merkezi önünde düzenlenen festival, kortej yürüyüşle başladı.

Halk oyunları ekipleri ve mehteran takımının gösteri yaptığı festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, salgının ardından yeniden festivallerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kültürel etkinliklerin yapıldığı, sosyal hayatın canlı olduğu bir ilçede yaşadıklarını anlatan Geylani, şunları kaydetti:

"Yıl boyunca belli aralıklarla etkinlikler düzenliyoruz. Bölgemiz yoğun kar alan bir yer ve bunu fırsata çevirerek, kar festivalleri yaptık. Yaz aylarında birbirinden güzel etkinlikler düzenledik. Şimdi de fuar etkinlikleri yapıyoruz. Çok yoğun bir katılım var. Ayrıca bayram etkinlikleri ve Nemrut şenlikleri düzenleyeceğiz. Birçok ilden insan buraya gelip gününü güzel bir şekilde değerlendiriyor. Yarın da 4 büyük tesisimizin açılışını gerçekleştireceğiz."

Yelken gösterisi, tenis ve futbol turnuvası karşılaşmalarıyla devam eden programa Kaymakam Tekin Erdemir, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.