Olay, gece saatlerinde şehir merkezinde yaşandı. Araç içinde bulunan iddiaya göre 2 uzman çavuş, yolda yürüyen genç kadına sözlü olarak tacizde bulundu. Tacize uğrayan kadının bağırması üzerine çevrede bulunan vatandaşlar, kadından durumu sordu. Kadının araçtaki kişilerin kendisini taciz ettiğini belirtmesi üzerine, vatandaşlar Uzman Çavuş olduğu ileri sürülen kişiye tepki gösterdi. Araç içinde bulunan bir kişi araçtan inerek etrafa tabancayla 3 el ateş etti. Uzman çavuş, yanında bulunan bir arkadaşını yanlışlıkla ayağından yaraladı. Ayağından yaralanan kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ne sığınırken
Etrafa ateş açan kişi , vatandaşların tepkisi üzerine olay yerinden otomobiliyle hızlıca uzaklaştı. 
Kişilerin bölgeden uzaklaşması sonucunda çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi ve olay yerine güvenlik şeridi çekti. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yol üzerinde yaptığı incelemede 3 adet boş kovan bulundu. Polis ekipleri olay yerinden uzaklaşan kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.
Ayağından yaralanan kişi ve olay yerinde arabanın kırılan camlarıyla yaralanan bir kişi Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Emniyete sığınan dışında 3 kişi, polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan uzman çavuşların emniyetteki ifade işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
Olayın duyulmasından sonra vatandaşlar olayın yaşandığı bölgede toplanarak yaşanan olaya tepki gösterdi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

VALİLİK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Tunceli Valiliği olaydan sonra araçta bulunan 4 kişinin gözaltına alındığını ve 2 uzman çavuş hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirtti. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"27.08.2022 günü saat 22.30 sıralarında, İl Merkezimiz Cumhuriyet Caddesi üzerinde aynı araçta bulunan kişiler ile cadde üzerinde bulunan kadın bir vatandaşımız arasında tartışma çıkmış, tartışmaya çevrede bulunan vatandaşlarımızın da müdahil olmasıyla olay yerinde arbede yaşanmıştır. Konu vatandaşlarımızın ve emniyet güçlerimizin müdahalesiyle sonlandırılmıştır. Olay sonrasında Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışma neticesinde; olaya dahil olduğu anlaşılan ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 4 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Konu Valiliğimizce takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."