Olay, öğle saatlerinde Tunceli-Ovacık karayolunun 20'inci kilometresinde Halbori Gözeleri mevkisinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte Elazığ'dan Munzur Vadisi Milli Parkı’na piknik yapmaya gelen Hüseyin Yüksel(42), serinlemek için Türkiye’de debisi yüksek olan akarsuların başında gelen Munzur Çayı’na girdi.
Bir süre sonra, akıntıya kapılarak suda çırpınmaya başladı. Durumu fark eden arkadaşları ve çevredekiler, yardıma koştu, ancak  kurtarmayı başaramadı.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Jandarma, sağlık ve Munzur Arama Kurtarma Derneği(MUDAK)ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yarım saatlik çalışmasıyla, Yüksel sudan çıkartıldı. 
Sağlık ekiplerinin olay yerinde ve sevk edildiği Tunceli Devlet Hastanesi'nde yaptığı tüm müdahalelere rağmen Hüseyin Yüksel kurtarılamadı. Olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. 
Olayı gören Murat Çınar, " Burada yüzüyorlardı. Su alçaktı ama akıntı çoktu. Ayağı kaydı sanırım düştü ve akıntıya kapıldı. Bir ara ayağı kaltı galiba su yutmuştu diye düzelemedi akıntı alıp götürdü. Arkadaşları da vardı ama kimse kurtaramadı" dedi.