Şaroğlu önergesinde, “Tunceli ilimiz genelinde eğitim veren okulların birçoğunda Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başladığı ilk günler itibariyle riskli ve depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle tadilat ve güçlendirme çalışmalarına başlanmış ve bu okullardan bazılarında, eğitim gören öğrenciler o bölgedeki farklı okullara nakledilmiştir.

Bunlardan; Merkez ilçemizde Tunceli Spor Lisesi, Tunceli Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi, Munzur Ortaokulu, Hürriyet Ortaokulu, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Pertek ilçemizde Cumhuriyet Lisesi, Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu, Hozat ilçemizde Mohaç İlkokulu, Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi, Mazgirt ilçemizde Göktepe İlk ve Ortaokulu, Nazımiye ilçemizde Nazımiye Ortaokulu ve Ovacık ilçemizde Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi binalarında halihazırda güçlendirme çalışmaları sürmektedir.

Pandemi dolayısıyla yaklaşık bir buçuk yıllık süreç içerisinde söz konusu okulların tadil edilmeyerek, okulların açıldığı ilk günler itibariyle inşaat çalışmalarına başlanmasının yarattığı mağduriyetin yanı sıra özellikle Ovacık ilçemizdeki öğrencilerin nakledildikleri Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi binaları hakkında yıkım kararı alındığı yönünde iddialar bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Şaroğlu, konuya ilişkin şu sorularına yazılı yanıt istedi:

Buna göre;Tunceli genelindeki söz konusu okullarda başlanılan güçlendirme çalışmaları Pandemi dolayısıyla eğitime ara verilen bir buçuk yıllık süreçte neden tamamlanmamıştır?

Okullardaki tadilat ve güçlendirme çalışmalarına başlanmak için okulların açıldığı ilk günlerin tercih edilmesinin özel bir sebebi var mıdır?

Ovacık ilçesindeki öğrencilerin nakledildikleri Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu ile Halk Eğitim Merkezi binaları hakkında yıkım kararı bulunduğu iddiaları doğru mudur?

Söz konusu iddialar doğru ise riskli ve depreme dayanıksız binalarda eğitim gören öğrencilerimizin ve görevlilerin canını tehlikeye atmanın sorumluluğu kime aittir?