ERCAN TOPAÇ 

Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Şaroğlu, geride kalan 3 yıllık süre zarfında Pertek Köprüsü talebini her fırsatta dile getirmesine rağmen bu konuda hala somut bir adım atılmadığına dikkat çekti.
AK Parti’nin Tunceli’ye karşı bakışının ve ayrımcı politikalarının son bulması gerektiğini belirten Şaroğlu, “Türkiye'yi baştan başa duble yollarla kuşattık, bölünmüş yollar, köprüler yaptık diye her fırsatta övünüyorsunuz ama her nedense bu medeniyet bir türlü bizim memlekete uğramıyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a Pertek Köprüsü’nün yapımı konusunda verdikleri sözü hatırlatan Şaroğlu, “sözünüzde durun” diye seslendi.
Karayolu yapım projelerine de değinen Şaroğlu, ilçelerin tümünde durumun aynı olduğunu belirterek, “Hemşehrilerimiz 20-30 yıllık yolları kullanmaya devam ediyor. Çoğu ilçemizde köy yolu yok” dedi.
Elazığ depreminin 2.ci yılını doldurmak üzere olduğunu ancak Tunceli’deki depremzedelerin yaralarının hala sarılmadığına ve konutların inşa edilmediğine de değinen Şaroğlu, “Verilen sözler tutulmadı, ikinci kış kapıya dayandı ortada herhangi bir konut yok!” ifadelerini kullandı.
İl genelindeki TOKİ konutlarının tamamlanmamasının yarattığı mağduriyetin yanı sıra, okullardaki branş öğretmen ihtiyacına ve köylerine geri dönüş yapan vatandaşların altyapı sorununa değinen Milletvekili Şaroğlu, “Memleketimizin acil çözüm bekleyen birçok sorunu var ancak sorumlular kulak tıkamaya devam ediyor. Görünen o ki mevcut sorunları çözmek Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına nasip olacak. Geliyor gelmekte olan” diyerek sözlerini tamamladı.