İSTANBUL (AA) - 150'den fazla sanatçının bine yakın eserini sanatseverlerle buluşturan Trendyol Sanat, ressam İsmail Acar'ın ürettiği "Kaftan" adlı eseri, İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle satışa sundu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Acar tarafından Trendyol Sanat'a özel üretilen eser, 300 adet ile sınırlı olacak.

Serigrafi yöntemiyle hazırlanan eser, 100 santimetreye 70 santimetre ölçüsünde, sanatçının imzasının yanı sıra sertifikalı olarak teslim edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen sanatçı Acar, Trendyol Sanat ile gerçekleştirdiği iş birliğinin mutluluk verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sanatseverler için sanatın daha ulaşılabilir olmasını sağlayan Trendyol Sanat ile çok anlamlı bir iş birliği gerçekleştirdik. Sanatın etki alanı çok güçlü. Bu gücü, gelişen dijital dünyada da hızlıca hissetmeye başlıyoruz. Geliştirilen bu projeler, çağdaş sanatın daha geniş kitleye, 7 gün 24 saat ulaşması ve bilinirliğinin artması demek. Dolayısıyla sergi, fuar, müzayede, galeri ve benzeri oluşumların yanı sıra, dijital dünyada da bu tür projelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum."

Kariyeri boyunca çok sayıda sergiye imza atan Acar'ın eserleri, Avrupa'nın yanı sıra dünyanın birçok ülkesindeki müze, galeri ve özel koleksiyonlarda yer alıyor.

- Sanatçılar ve sanatseverler arasında "dijital köprü"

Sanatçıların resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında ürettiği eserlere alan açan Trendyol Sanat, zaman ve mekan sınırını ortadan kaldırarak çağdaş sanatı her an ve herkes için ulaşılabilir kılmayı amaçlıyor.

Başta gençler olmak üzere tüm sanatçılarla sanatseverler arasında dijital köprü kuran Trendyol Sanat, her ay iş birliği yaptığı farklı bir sanatçının eserini, limitli veya açık edisyon olmak üzere kısa süreliğine satışa sunuyor. Sanatçılara Türkiye'nin dört bir yanına eserlerini ulaştırma imkanı sunarken, sanatseverlerin de yeni sanatçıları keşfedebilmelerine ve eserleri yakından inceleyebilmelerine fırsat tanıyor.

Daha önce de Trendyol Sanat'ta grafiti sanatçısı Leo Lunatic ve sanatçı Ardan Özmenoğlu'nun eserleri yer aldı.