ERZURUM (AA) - Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Erzurum Bölge Başkanı Edip Bozoğlu, Özel Güvenlik Günü ve Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bozoğlu, mesajında, devletin emrinde, milletin hizmetinde, çalışma hayatının tüm zorluklarına rağmen mücadele eden özel güvenlik görevlilerini temsil etmekten onur duyduklarını belirtti.

Kamu güvenliği açısından genel kolluk ve özel güvenlik görevlilerinin iş birliği içinde çalıştığını ifade eden Bozoğlu, "Bu iş birliğinin önemi ise İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen projelerle daha net anlaşılmıştır. Bugün ülkemizde kamu ile özel sektörde güvenlik ve koruma hizmetlerini etkin bir şekilde sağlayan 350 bin özel güvenlik görevlisi, genel kolluk kuvvetinin en büyük yardımcı kuvveti olmuştur." ifadelerini kullandı.

Bozoğlu, büyük fedakarlık sabır ve cesaretle görev alanlarında hizmet veren özel güvenlik görevlisi meslektaşlarının ortaya koydukları başarılarla gurur duyduklarını aktardı.

Sendikalarının özel güvenlik görevlilerine daha iyi hizmet verebilmek için çalıştığını vurgulayan Bozoğlu, şöyle devam etti:

"Eşit işe eşit ücret ve kadro alamayan KİT çalışanlarını da kadroya dahil etme çabamız sonuç alana kadar devam edecektir. Her anda, her alanda görevi başında olan tüm özel güvenlik görevlilerine desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkür ediyor, meslektaşlarımızın bu özel gününü ve haftasını kutluyorum."