Bölgede yaşayan köylülerden edinilen bilgiye göre, Otlukbahçe köyü kırsalında dün öğlen saatlerinde patlama sesi duyuldu ardından orman yangını çıktı. Orman Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında,  Tunceli / Ovacık – Otlukbahçe Orman yangınına ilk müdahaleyi kara gücümüzle gerçekleştirdik. Hava gücümüz yangın bölgesine sevk edildi" dedi.

Yetkili kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün aksam saatlerinde Ovacık İlçesi’ne bağlı Otlukbahçe kırsalında çıkan yangına karadan müdahale eden ekiplerin arazinin sarp ve dağlık olmasından kaynaklı zorluk çektiği ve yangına havadan söndürme helikopterlerinin sevk edildiği öğrenildi. Aynı zamanda bölgeye çok sayıda Jandarma Birlikleri, Orman İşletme ve İl Özel İdaresi ekipleri müdahale için sevk edildi.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu’da konuyla ilgili sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “ #Ovacık ilçemiz Yaylagünü ve Otlubahçe köyleri arasında dün akşam saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmalarına başlanılmış olup, havadan müdahale faaliyetlerine de gün içerisinde başlanılacaktır” dedi.