ERCAN TOPAÇ 

Konuya ilişkin TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle önerge veren Önlü, önergesinde şunları kaydetti: “Basına ve kamuoyuna yansıyan haberlere göre İstanbul Kadıköy Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Metin Bila hakkında “Alevi” olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldığı ve sicilinin bozulmak istendiği iddia edilmektedir. İddialara göre Millî Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu’ndaki bakanlık başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya’nın, Metin Bila’yı “Alevi” olduğu gerekçesiyle görevden alabilmek için sicilini bozduğuna dair yazışmayı yanlışlıkla 20 kişilik bir müfettiş grubuna gönderdiği ve bunun üzerine de savcılık tarafından “terör” soruşturması başlatıldığı ifade edilmektedir. 
MEB Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya'nın İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizceli'ye iletilmek üzere Maarif Müfettişi Semra Erdem'e yazdığı ‘meb' uzantılı resmi e-postada, “Metin (Bila) Bey'in idareciliğinin sonlandırılması için elimizden geleni yaptık. Zaten, kendisi Aleviymiş bunu da gizleme gereği duymamış. Camiamıza uygun olmadığı aşikâr. Müdür Yardımcısı Cemile (Samancı) Hanım için mecburen aylıktan kesme cezası teklif ettik. Özellikle eşinin ‘hizmete hareketine' katkılarından biz de haberdarız. Fakat bunu mevcut şartlar nedeniyle çok dillendirmemek lazım. Olası itirazlarda işin bundan sonraki kısmı sizde artık. Ayşe (İstanbul Maarif Müfettişleri Başkanı Ayşegül Ekizceli) Hanım'a iletirsiniz. Allah'a emanet olunuz” denildi.”
Önlü, konuya ilişkin şu sorularına yanıt istedi: 
İstanbul Kadıköy Neriman İrfan Akça Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Metin Bila hakkında “Alevi” olduğu gerekçesiyle soruşturma açıldığı ve sicilinin bozulmak istendiği iddiaları doğru mudur? 
Basına ve kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin bakanlığınızın yürüttüğü bir soruşturma var mıdır? Var ise bu soruşturma hangi kapsam ve içerikte yürütülmektedir? Yoksa soruşturma açılmamasının gerekçesi nedir?
MEB Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya'nın İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ayşegül Ekizceli'ye iletilmek üzere Maarif Müfettişi Semra Erdem'e yazdığı ‘meb' uzantılı resmi e-postada geçen “Zaten, kendisi Aleviymiş bunu da gizleme gereği duymamış. Camiamıza uygun olmadığı aşikâr.” İfadelerinde ki camia ile ne kast edilmektedir? Bu camianın araştırılması ve tespit edilmesi noktasında bir çalışmanız var mıdır?
Bakanlığınızda “Alevi” öğretmen ve idareciler kimliklerini gizlemek zorunda mı bırakılmaktadır? 
Bakanlığınız ve bakanlığınıza bağlı kurumlarda “Alevi” olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılan personeller var mıdır? Bunun tespiti noktasında bir girişiminiz olacak mıdır?
MEB Başmüfettişi Mehmet Ali Özkaya’nın geçmişte hazırladığı tüm raporların yeniden incelenmesi noktasında bir girişiminiz olacak mıdır?
İddialarda ismi geçen kişiler bugüne kadar kaç öğretmen ve idareci hakkında disiplin soruşturması açmıştır? Bu soruşturmalar sonucu kaç öğretmen ve idareci hakkında disiplin cezası verilmiştir?
Bakanlık içerisinde Alevilere yönelik ayrımcılığı ortadan kaldırmak adına bir çalışma yürütüyor musunuz?