İSTANBUL (AA) - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sabancı Vakfı ve Kalkınma Atölyesi Kooperatifi arasında, değişime ve yeniliğe uyum sağlamak konusunda etkin okullar oluşturmayı hedefleyen Okul İklimi Projesi'nin protokolü imzalandı.

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, protokole göre Okul İklimi Projesi'nin 2022-2023 yılları arasında İstanbul'un 39 ilçesinde 78 okulda uygulanması hedefleniyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen imza törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan ve Kalkınma Atölyesi Kooperatifi Genel Sekreteri Ertan Karabıyık katıldı.

Törende konuşan Levent Yazıcı, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Sabancı Vakfı ve Kalkınma Atölyesi ile birlikte imzaladığımız Okul İklimi Projesi protokolü ile 39 ilçemizde 78 okulumuzda yapacağımız çalışmalarla eğitim ortamlarının içindeki ve dışındaki paydaşlarımızla olan bağlarımızı tüm boyutlarıyla geliştirmeyi istiyoruz.

Okul, öğrenci, veli, öğretmen ve tüm paydaşlar arasındaki güçlü iş birliği olumlu bir okul iklimi oluşturmak bakımından önemlidir. Okul iklimini geliştirmek için bakanlığımızın hedefleri doğrultusundaki çalışmalarımız sürüyor. Öğrencilerimizin ortak hedef bilinci, güçlü motivasyon geliştirdiği ve kuruma aidiyet hissi oluşturduğu okul iklimini oluşturmamız bu bakımdan çok gerekli ve önemli." ifadelerini kullandı.

Nevgül Bilsel Safkan da yaklaşık 6 yıl önce Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde başlayan projenin 2022-2023 eğitim-öğretim döneminden itibaren İstanbul'un 39 ilçesinde 78 okula yayılacak olmasından mutluluk duyduklarını aktardı.

Safkan, "Proje kapsamında şimdiye kadar elde ettiğimiz sonuçlarla, öğretmen ve öğrencilerin potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olan olumlu bir iklim yaratılmasını amaçlayan Okul İklimi Modeli ortaya çıktı.

Yaptığımız pilot çalışmalarda bu projenin esas paydaşları olan öğretmenler, veliler ve öğrencilerden de çok olumlu geri dönüşler aldık. Projenin hem İstanbul’da daha fazla okulda hem de Türkiye çapında yaygınlaşmasını ümit ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Okul iklimi çalışmaları kapsamında, bir okulun mevcut iklimini ortaya çıkaran ve bütünsel olarak iyi olma halini destekleyen bir model ortaya koyduklarını belirten Karabıyık da şunları kaydetti:

"Okul İklimi Modeli adını verdiğimiz bu modelin güçlü yanı, hem ulusal ve uluslararası literatüre hem de doğrudan ülkemizdeki okullarda yapılan çalışmalara dayanması yani okulların doğasına uygun olarak geliştirilmiş olmasıdır. Söz konusu modelin İstanbul'da 39 ilçede 78 okulda uygulanarak okulların bütünsel gelişimlerine katkı sağlamasını hedefliyoruz. Ayrıca, Okul İklimi Projesi sonunda elde edeceğimiz deneyim ve çıktıların da Okul İklimi Modeli'nin ulusal yaygınlaştırılması için bir yol haritası olmasını ümit ediyoruz."