BİTLİS (AA) - Bitlis Sağlık Müdürlüğünce, "Avrupa Obezite Günü" dolayısıyla dünyanın ikinci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü'nde yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürlüğünün öncülüğünde, ilçe sağlık müdürlüğü çalışanları, 112 Acil Sağlık ekipleri ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencilerinin katılımıyla sıcak gölün bulunduğu alandan başlayan yürüyüş, soğuk gölün kıyısında son buldu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Emine Kübra Dindar Demiray, gazetecilere, Avrupa Sağlık Otoritelerinin, 22 Mayıs'ı Avrupa Obezite Günü olarak ilan ettiğini söyledi.

Obezitenin global bir sorun olduğunu dile getiren Demiray, şöyle konuştu:

"Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa nüfusunun yüzde 55'nin obez ve aşırı kilolu olduğunu belirtmektedir. Günden güne bunun daha artacağı belirtiliyor. Obezite özellikle tip 2 diyabet, kalp hastalıkları ve birçok kanser çeşidine sebep olabiliyor. Bu bağlamda bizde müdürlük olarak, BEÜ'nün gönüllü öğrencileriyle Avrupa Obezite Günü'nü etkinlikleri kapsamında Nemrut Krater Gölü kıyısında yürüyüş yaptık. Yürüyüşümüze yaklaşık 70 kişi katıldı. Yaklaşık 10 bin adım atarak yürüyüşümüzü gerçekleştirdik"