MUŞ (AA) - Muş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, afet farkındalığını artırmak amacıyla üniversite öğrencilerine çadır kurulumu eğitimi verdi.

Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bahçesinde AFAD'da görevli uzmanlar, öğrencilere afet öncesi ve sonrası ne yapmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.

Öğrencilere afet sonrası çadır kurma eğitimi de veren ekipler, afetlerle mücadeleyle ilgili broşürler dağıttı.

Afet Yönetim Merkezi Şube Müdürü Mehmet Emin Rençber, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2021 afet eğitimi kapsamında sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve kamu kuruluşlarına eğitim verdiklerini söyledi.

Rençber, "Öğrencilerimize çadır kurulumu nasıl yapılır, olası bir afet bölgesine gidildiği zaman ne yapmaları noktasında uygulamalı olarak eğitim verdik. Öğrencilerde bu durumdan memnun oldular ve artık kendilerinin de çadır kurabileceklerini söylediler. Üniversitemizle çeşitli eğitimlerimiz devam edecektir." dedi.

MŞÜ Afet Yönetim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. İskender Dölek de bugüne kadar afet farkındalığını artırmaya yönelik birçok bilimsel çalışma ve etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.