MUŞ (AA) - Muş'ta "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, özenle hazırlanan yöresel yemekler tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Saray Mahallesi'nde düzenlenen programda, Aile Destek Merkezi'ndeki kadınların hazırlandığı Muş köftesi, içli köfte, ayran aşı, ayva tatlısı, sütlaç, peynirli ve gülik gözlemesi katılımcılara ikram edildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül, yaptığı açıklamada, yemek kültürünün her toplumun milli kimliği ve insanlar arasındaki iletişim ve dostluğu pekiştiren yollardan biri olduğunu söyledi.

"Etrafında toplandığımız sofralar, bizi birbirimize dost kılmaktadır" diyen Şengül, şunları kaydetti:

"Gelenek ve göreneğimizde insanları sofralarımıza misafir edip, ikram etmek kültürümüzün dillere destanıdır. Böylesi bir yaşam kültürüne sahip olduğumuz için gerçekten çok şanslıyız. Küreselleşen dünyada insanlar artık yerel lezzetlerin tadına bakmak için dünyayı gezmektedir. Ülke olarak atalarımızdan gelen yemek kültürümüzü de her türlü turizm ve gastronomi tanıtımlarımızda öne çekmekteyiz."

Etkinliğe, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kadir Güner ve merkezdeki usta öğreticilerle kadınlar da katıldı.