MUŞ (AA) - Muş'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında program düzenlendi.

Koruyucu aileler için kentteki bir restoranda düzenlenen programa katılan Vali Yardımcısı Hasan Taş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının çalışmaları sayesinde 30 Haziran'ın "Koruyucu Aile Günü" olarak belirlendiğini söyledi.

"Birinci önceliğimiz çocukların kendi anne ve babaların yanında olmasıdır." diyen Taş, şöyle konuştu:

"Çeşitli nedenlerden dolayı bazı çocuklarımız maalesef ailelerinden uzak kalmış ve devlet kurumlarımıza yerleşmiştir. Devlet kurumlarına yerleşen bu çocuklarımıza her türlü imkanı sağlıyoruz. Spordan sağlığa, kişisel gelişimden psikolojik desteğe kadar birçok alanda çocuklara hizmet verilmektedir."

Katılımcılardan Murat Aksoy ise yaklaşık bir yıl önce 2 çocuğu sahiplendiklerini belirterek, "Tarif edilmesi mümkün olmayan bir mutluluk yaşıyoruz. Hem çocuk sahibi olma sevincini yaşıyoruz hem de bize ait olmayan çocuklara yuva oluyoruz. Keşke daha önce koruyucu aile olsaydık." ifadelerini kullandı.

Anne Filiz Aksoy ise "Aslında koruyucu anneliği tarif etmek çok zor, yaşamak lazım. İlk defa anne olma sevincini yaşadık." dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Belediye önünde toplanan korucuyu aileler, İstasyon Caddesi'nden davul zurna eşliğinde Orman İşletme Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.