MUŞ (AA) - Muş'ta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin katılımıyla arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

Güzeltepe Kayak Merkezindeki alanda yapılan tatbikatta, senaryo gereği yaralıların olduğu ihbarını alan ekipler kısa sürede olay yerine ulaştı.

İlk müdahalesi yapıldıktan sonra sedye ve kar motoruyla ambulansa taşınan yaralılar hastaneye sevk edildi.

UMKE birim sorumlusu İsmail Yıldırım, gazetecilere, UMKE, AFAD ve JAK ekipleriyle başarılı bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bölgenin coğrafi konumu gereği birçok afetle karşılaşabildiklerini belirten Yıldırım, "Gelişim eğitimleri kapsamında bu tatbikatları sürekli yapıyoruz. Gerçeği aratmayan bir tatbikat oldu. Biz her durum ve her anda 7 gün 24 saat göreve hazırız." dedi.

AFAD Muş İl Müdürlüğü Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Ayhan Çelik ise " Bu yıl kışın çok ağır geçmesi nedeniyle AFAD, UMKE ve Jandarma Arama Kurtarma ekibine çok fazla görev düştü. Bu görevleri layıkıyla yapabilmek amacıyla tatbikatları sık sık tekrarlıyoruz. Her an, her türlü tehlikeye karşı hazır bekliyoruz." diye konuştu.