MUŞ (AA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Asya, mesajında, muhtarların bulunduğu mahallede veya köyde, devletin tüm kurumlarını temsil ettiğini, halkla devlet kurumları arasında köprü vazifesi gördüğünü belirtti.

19 Ekim 2015'de Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim'in, Muhtarlar Günü olarak kabul edildiğini anımsatan Asya, şunları kaydetti:

"Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olan muhtarlık müessesesi, yerel demokrasinin en eski örneği ve devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır. Muhtarlıklarımız, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk yerdir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık vatandaşlarımızın hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Bu vesileyle mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız, her türlü takdiri ve şükran duygularımızı hak etmektedirler."