MUŞ (AA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Asya, mesajında, vatandaşın güvenliği için mesai mefhumu gözetmeden fedakarca çalışan. 177 yıllık geçmişi ile ülkenin en köklü kurumlarından olan Emniyet Teşkilatının yıl dönümünü kutladığını belirtti.

Muş'un güven ve huzurunu tesis etmek için gece gündüz çalışan emniyet mensuplarına teşekkür eden Asya, "Emniyet teşkilatı kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi birçok önemli görevi yerine getirmektedir." ifadesini kullandı.

Halkın huzurunu hedef alan tehdit ve tehlikelere karşı mücadele etmeyi kendisine vazife eden, gücünü milletten ve kanunlardan alan polislerin gerektiğinde canını bile hiçe saydığını vurgulayan Asya, şunları kaydetti:

"Bu fedakarlığı gösteren emniyet mensuplarımızın çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen, demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşulda gözeten bir anlayışla, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Emniyet Teşkilatımızın 177'nci kuruluş yıl dönümünde şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad eder, Muşumuzun bir huzur şehri olması için özveriyle çalışan bütün polislerimize şükranlarımı sunarım."