VAN (AA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Asya, mesajında, insanların hayatındaki en değerli varlıklardan olan, zorluklara göğüs gererek çocuğu için kendisini feda eden tüm annelerin gününü tebrik ettiğini belirtti.

Annelerin, sadece insanları dünyaya getiren değil aynı zamanda hem koruyucusu hem de öğretmeni olduğunu ifade eden Asya, şunları kaydetti:

"Annelerimiz yüreğinde her zaman sonsuz sevgi, sabır ve fedakarlık taşıyan, yaşantımızdaki en güvenli sığınak ve sıcacık sevgiyle hep yanımızda olan en değerli varlıklarımızdır. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, milletimize yararlı hizmetlerinden dolayı gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimize en büyük armağandır. Sevgi ve şefkatle, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük sorumluluk üstlenen annelerimiz, aile ve toplum hayatının temel direğini oluşturmaktadır. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerimizin payı vardır. Onların değerini kaybetmeden bilmek, başımıza taç etmek ve gönüllerini hoş tutmak bizler için bir görevdir."

İnsanlara doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerin hayatın her anında hatırlanması gerektiğini vurgulayan Asya, "Yüce dinimizin 'Cennet anaların ayakları altındadır' ifadeleri ile kutsallıkları belirtilen en kıymetli varlıklar olan anneler, her zaman her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Bu duygularla tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, fedakar emekleri ile bizleri bugünlere ulaştıran annelerimize sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum. Bu vesileyle vefat eden annelerimize de Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.