SERHAT OZAN YILDIRIM

Tunceli Merkez Atatürk Ortaokulu ve yeni Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının onarım ve doğalgaz dönüşümü işinde okula ait 10 tonluk 2 kalorifer kazanı kayboldu. İddiaya göre, ilde hurdacılık yapan kişiler, okula ait kazanların ihalesiz bir şekilde başka hurdacıya satıldığını belirterek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundular. Yapılan araştırma sonucunda Milli Eğitim Şube Müdürü S.P ile S.K’nin hurdacıya okuldan kazanların alınması yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Şube Müdürlerinin kuruma verdiği ilk savunmada, kalorifer kazanlarının hurdacıya emanet olarak bıraktıklarını öne sürdüler. Yaşanan durumdan sonra hurdacı 10 tonluk kalorifer kazanlarının bir kısmını okulun önüne bırakırken, Tunceli valiliği konuyla ilgili idari soruşturma başlattı. Soruşturması devam eden S.P ile S.K’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ‘İş Sağlığı Güvenliği’ görevine getirildiği öğrenildi.

‘DEVLETİN, MİLLETİN VE YETİMİN HAKKINA GÖZ DİKENDEN HESAP SORACAĞIZ’

Kalorifer kazanlarının çalındığı okula gelerek incelemelerde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, “Görmüş olduğunuz okulun tamiri başladıktan sonra burada Doğalgaz dönüşümü oluyor. Eskiden kömürle ısınma yapılıyordu şuan doğalgaza geçildi böyle olunca da kazan boşa düşüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görev yapan 2 şube müdürü kalorifer kazanını hurdacıyla anlaşarak ihalesiz bir şekilde satıyor. İldeki diğer hurdacıların şikayeti üzerine durum ortaya çıkıyor. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürü soruşturma başlatıyor, maalesef kişilerden görevden alınmıyor başka bir göreve veriliyor. Buraya geldik çalınan kalorifer kazanlarının bir kısmının bahçeye bırakıldığını gördük. Yaklaşık 20 tona yakın ağırlığı tutan kazanın yalnızca iki tona yakınını buraya bırakılmış. İşin üstü örtülmeye çalışıyor ama biz bu skandalın üstüne gideceğiz. Devletin, milletin ve yetimin hakkının yapan kişilerden hesabını soracağız” dedi.

ŞUBE MÜDÜRLERİNDEN BİRİ AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI’

Şube Müdürlerinden birinin Hakkari’de Ak Parti’den Belediye Başkan Aday adayı olduğunu vurgulayan Şaroğlu, “ Şube müdürlerinden biri daha önce Ak Parti’den Belediye başkan aday adayı olduğu için siyasi baskıyla bu işi kapatmaya çalışıyorlar, biz bu işin peşini bırakmayacağız. Maalesef Destek hizmetleri ve inşaat birimi şube müdürleri bu durumdan sonra İş Sağlığı Güvenliği’nden sorumlu şube müdürlüğü görevine getirilmiş. Nasıl bir anlayıştır anlamıyorum. Kendi biriminde yaptıkları işi usulsüz ve sorunlu bir şekilde yapan kişi nasıl güvenlikle alakalı bir birime geliyor. Bu durumu insanın aklı nasıl alır” şeklinde konuştu.