Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Fuat Oktay tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge veren Önlü, şu sorularına yanıt istedi:

En temel insan haklarından biri olan defin hakkını bu şekilde kolluk kuvvetlerince şiddet kullanarak engellenmesi vicdanınıza sığıyor mu?

Gerek İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi gerekse de iç hukukta açıkça belirtilen defin hakkını engelleyen ve suç işleyen kişi ve kurumlar hakkında işlem başlatacak mısınız?

İslam inancında bulunan “ölülerin üzerinden hüküm kalkar” ilkesi siz ve size bağlı kolluk kuvvetlerinin Aysel Doğan’ın cenazesine yönelik tavır ve pratikleriyle uyumlu mudur?

Aysel Doğan’ın cenazesine yapılan saldırının geçtiğimiz günlerde El Cezire Televizyonu muhabiri Shireen Ebu Akleh’nin cenazesine İsrail kolluk güçleri tarafından yapılan gayri insani müdahaleden ne farkı vardır?

Tunceli Devlet Hastanesi başhekimi, şahsımın ve kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle yaralanan yurttaşlarımızın darp raporu almasını niçin engellemiştir? Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi kimden emir almaktadır?

Kolluk kuvvetlerinin plastik mermili, gazlı ve coplu saldırıları sonucunda Tunceli Devlet Hastanesi darp raporu vermezken, yaşananlardan 10 gün sonra başka bir hastanede şahsıma darp raporunu nasıl verilmiştir?

Toplumda kin ve nefret duygularının oluşmasına neden olan, bulunduğu makamı temsil etmeyen ve suçluları öven İçişleri Bakanını görevden alacak mısınız?

Tunceli Valiliği, yaşanmış pek çok olayda olduğu gibi bu olayda da kamuoyuna yansıyan görüntülere rağmen niçin kamuoyunu yanıltmaya devam etmiştir?

Aysel Doğan’ın cenazesine katılmak isteyen yurttaşlara müdahale eden kolluk kuvvetleri hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

Hiçbir neden yokken belediye meclis üyemize saldırarak burnunu kıran kolluk kuvveti hakkında şu ana kadar herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmamışsa bunun gerekçesi nedir?

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı şu ana kadar kimlerin ifadelerine başvurmuştur? Olaylarda yaralanan yurttaşların ifadesine neden başvurulmamaktadır? Polisin saldırısı sonucunda burnu kırılan belediye meclis üyemizin ifadesine neden başvurulmamaktadır?

Tunceli Devlet Hastanesinde çalışan sağlık emekçilerinin ifadesine neden başvurulmamaktadır?