İSTANBUL (AA) - Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, "Çalışmalarımızda öncelikli amacımız çalışanların sağlığını korumaktır. Çalışma şartları, çalışan kişinin bedensel ve ruhsal sağlığını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilmektedir. " ifadelerini kullandı.

Kubba, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Medical Park Gaziantep Hastanesi olarak kadınların iş hayatında daha fazla yer almaları gerektiğine olan inançla, uluslararası standartlardaki hizmet kaliteleriyle hastanenin geleceğini kadınlarla inşa ettiklerini belirtti.

Çalışanların yüzde 60’ını kadınların oluşturduğunu ifade eden Kubba, bunun yanında hastanede çalışanların iş güvenliğinin sağlanmasının toplumun mutluluğu açısından da önemli olduğuna inandıklarını aktardı.

Hayrullah Kubba, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının bir kısmının ölümle, bir bölümünün ise sakatlanma ve yaralanmalarla neticelendiği belirterek, şunları kaydetti:

"Hastanemizde çalışan sağlığı ve güvenliği açısından tüm önlemler alınarak 2021 ile 2022 yıllarında da güvenli hastane olmayı sürdürmekteyiz. Salgın döneminde birçok kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Hastanemizde çalışan 900’ü aşkın çalışanımızın tamamının aşılanmasını sağlayarak Gaziantep’te ilk 'Mavi Hastane' konumuna geldik.

Bu bağlamda çalışmalarımızda öncelikli amacımız çalışanların sağlığını korumaktır. Çalışma şartları, çalışan kişinin bedensel ve ruhsal sağlığını doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilmektedir. Sağlık sektörü de bunların başında yer almaktadır. Bu sebeple iş kazalarında da minimum seviyeyi yakalayarak çalışan güvenliğini önemsiyoruz.’’