MUŞ (AA) - Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, köy ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinliyor.

Demirer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Uysal, Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Özel İdare Müdürü Kemal Bingöl, SYDV Müdürü Yakup Bozkurt ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Yunus Emre Şahin ile Uyanık köyüne geldi.

Köy muhtarı Mahsum Temel ve vatandaşlarla bir araya gelen Demirer, tarihi Malazgirt ilçesine herkesin sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Demirer, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarihi ilçemize çok sahip çıkıyor. İlçemiz tarihi konumu sayesinde birçok yatırım geldi. 100 kişilik devlet hastanemiz yapılıyor. İçinde emar ve tomografi cihazı da olacak. İlçemize yapılan yatırımları saymakla bitiremeyiz. Belediyemiz alt ve üst yapı çalışmaları yapmaya devam ediyor." dedi.

Tarihi ve turistik açıdan çok önemli bir müzenin açıldığını belirten Demirer, "Gezilecek yerlerin başında gelen 1071 Zafer Anıt’ı peyzaj çalışmaları ile tamamıyla yenilendi. At yarışlarının yapılacağı milli parkımız içinde at yarışı hipodromumuz var. Sportif anlamda da birçok proje hazırlandı hepsi hayata geçecek. Ayrıca tekstil kent yapılacak." diye konuştu.

Kaymakam Demirer ve beraberindekiler daha sonra Sırtdüzü ve Beşdam köyüne geçerek vatandaşlarla görüştü, öğrencilere kitap ve hediyeler verdi.

Beşdam Jandarma Karakolunu da ziyaret eden Demirer, nöbet tutan askerlerle sohbet etti.