MUŞ (AA) - Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, 26 Ağustos'ta düzenlenecek Malazgirt Zaferi'nin 951. yıldönümü etkinlikleri öncesi sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle koordinasyon toplantısı düzenledi.

Başkan Altın, Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı'ndaki Millet Bahçesi'nde bir araya geldiği STK temsilcileriyle etkinlik hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Altın, yaptığı konuşmada, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi anma etkinliğinin Muş'u ve Malazgirt'i bütün Türkiye'ye tanıttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgisiyle Malazgirt törenlerinin çok daha boyuta taşındığını belirten Altın, "Okçular Vakfımız çok büyük destek veriyor. Malazgirt'te Okçular Vakfımızın yaptığı ve bundan sonra da yapacak olduğu faaliyetler var. Bunlar kalıcı olarak yapıldı. Şu bir gerçek ki Tarihi Milli Parkı ciddi bir merkez olacak. Bundan Malazgirt halkı ve esnafı faydalanacak. Düzenlenecek faaliyetlerin desteklemesi gerekiyor. Biz ne kadar büyük destek verir ve buna ne kadar hevesli olduğumuzu gösterirsek bir yıl sonraki faaliyetlerin daha güzel olacağına garanti vermemiz mümkün olabilecektir. Hepimiz Malazgirt ve Türkiye için gayret ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi göstermenin en güzel zamanı Malazgirt'teki törenlerin yapıldığı andır." diye konuştu.

Toplantı, fotoğraf çekilmesiyle son buldu.