MUŞ (AA) - Muş'un Korkut ilçesinde "Kariyer Planlama ve Mesleki Tanıtım" etkinliği gerçekleştirildi.

Korkut Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Spor Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle Şehit Kaymakam Muhammed Safitürk konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, MAUN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Karadağ, Doç. Dr. Ömer Kaynar, Dr. Metin Karayol, Araştırma Görevli Harun Koç, Tekerlekli Sandalye Milli Takım kadrosunda yer alan Mevlüt Erdenci, kayaklı koşu branşında 125 kez milli takım formasını giyen Ahmet Oğlağo ve Türkiye rekortmeni Muşlu milli atlet Derya Kunur, öğrencilerle buluştu.

Etkinlikte, üniversiteye hazırlanan ve spora ilgi duyan öğrencilere MAUN Spor Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi verildi, soruları cevaplandırıldı.

Öğrenciler, mücadele ettikleri branşlarda Türkiye dereceleri bulunan milli sporcuları alkışladı.

Karadağ, öğrencilere çalışmaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, "Hiçbir zaman ümitsizliğe ve umutsuzluğa kapılmayın. Kendinize inanın. Ülkemiz, vatanımız, bayrağımız ve dinimiz için çok çalışmalıyız. Bu yüzden kendinizi geliştirmeye ve yetiştirmeye devam edin. Kendinize hedefler oluşturun ve bu hedeflere ulaşmaya çalışın. Kapılarımız ve gönüllerimiz her zaman sizlere açıktır." diye konuştu.