KARS (AA) - Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öksüz, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu ve mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Atatürk'ü tarihe iz bırakan bir lider ve komutan yapan en büyük özelliğinin millete duyduğu sonsuz güven ve inanç olduğunu aktaran Öksüz, "Nitekim 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı milli kurtuluş mücadelemizi 1923'te Cumhuriyeti kurarak taçlandırmış, milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile adını tarihe altın harflerle yazdırmış kahraman bir asker ve büyük bir devlet adamıdır." ifadesini kullandı.

Öksüz, Türk milletini birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasının Atatürk'ün en büyük amacı olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Bugün bize düşen bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri milletinden aldığı güçle aşarak, milletine bağımsızlığını armağan eden, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine de örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemiz için ortaya koyduğu vizyonu hayata geçirmek üzere onun hedeflerini, fikirlerini hissetmek ve Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine sımsıkı bağlı kalarak, temel değerlerimizi koruyarak, kazanımlarımızı arttırarak, ülkemizi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içerisinde tüm gücümüzle çalışmaktır."