KARS (AA) - Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Harmankaya mesajında, 3 Mayıs'ın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ilan edildiğini belirtti.

Basın özgürlüğünün, sadece gazetecilerin haber alma, haber verme ve ifade özgürlüğü değil aynı zamanda halkın da doğrudan haber alma özgürlüğü olduğunu aktaran Harmankaya, şunları kaydetti:

"Bu günü gazetecilerin ve çalıştıkları kurumların hem mesleklerini özgürce yapabildikleri hem de ekonomik bağımsızlıklarını elde etmiş olarak görevlerini sürdürdükleri bir gün olarak kutlanması gerekiyor. Gazetecilerin, basın kuruluşlarının sorunları vardır ancak sorumlulukları da vardır. Bilinmelidir ki, sorumluluklarımız sorunlarımızın her zaman önündedir. Sorumluluklarımız ülkemizin öncelikleri, bölünmez bütünlüğümüz, vatanımız ve bayrağımızdır, ülkemizin geleceğidir. Bu uğurda üzerimize düşen görevi geçmişte yaptık, günümüzde de yapmaya devam ediyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızın Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyorum."