İSTANBUL (AA) - Evdema Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Çelik, "İhracat hedeflerimiz ve istihdam artıracak hamlelerimiz devam edecek. Yeni fabrika, mağaza ve showroomlarımız ile ülke ekonomisine katkılar sunmayı sürdüreceğiz." dedi.

Evdema Yönetim Kurulu Başkanı ve Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Başkanı Kemal Çelik yurt içi ve yurt dışında açtığı yeni mağaza ve showroomlarına bir yenisini daha ekleyerek Bakırköy Evdema şubesinin açılışını yaptı.

Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, TİMDER Başkanı Kemal Yıldırım ve eski bakanlardan Ali Talip Özdemir de açılış kurdelesini kesenler arasında yer aldı.

Programın açılışında konuşan Çelik, Sırbistan Belgrad ve Almanya Koblenz’de yeni yatırımlar yapacaklarını açıklayarak, "İhracat hedeflerimiz ve istihdam artıracak hamlelerimiz devam edecek. Yeni fabrika, mağaza ve showroomlarımız ile ülke ekonomisine katkılar sunmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında ilerlemeye devam ettiklerini belirterek, "13’üncü mağazayı açmanın gururunu duyuyoruz. İstihdama ciddi katkı sunuyoruz. Şu anda Çorlu’daki fabrikamızı kuruyoruz. 30 bin metrekare alana inşa ettiğimiz tesislerde 200’ün üzerinde personel çalışacak. Bu yatırımlar ülkemiz için çok önemli adımlar. Gerçekten canımızla, kanımızla ve her şeyimizle mücadele ediyoruz." şeklinde konuştu.

Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Zor bir dönemden geçtik. Hepimizde yeni bir moral var. Maskeler atılıyor, açılışlar yapılıyor, bu açılış da onlardan bir tanesi. Bu dönemde iş insanlarımız atılımlarını sürdürdü aslında. İçinde bulunduğumuz sektör bunun güzel bir örneği. Üretimimizi artırmanın gerekli olduğunu hep hissederiz. İş birliğimizi el ele sürdürüyoruz. Eczacıbaşı olarak birlikte 33 yıldır çalışıyoruz. Bizim için de başarı öyküsüdür." dedi.

Uzun süren salgın sürecinden sonra sıkıntılı bir süreçten geçtiklerinin altını çizen Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) Başkanı Yıldırım, "Çevremizdeki olan olumsuz gelişmeler, Ukrayna-Rusya savaşı, Güneydoğuda sınırımızdaki problemlerimiz. Fakat pandemi sürecinde biz şanslı sektörlerdendik. Evine kapanan insanlarımız evdeki ihtiyaçları daha net gördü. Tamir ve tadilata yöneldiler.

İşleri kapananlar vatandaşlarımız evlerinde kendilerini yeni iş alanları ofisleri yaptılar. Bunlar sektörümüzü canlı tuttu. Gerçekten böyle bir dönemde ciddi yatırımlar yapılmasını herkes cesaret edemez. Değerli iş insanı Kemal Çelik abimizi canı gönülden kutluyorum." açıklamasında bulundu.

Eczacıbaşı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Atalay Gümrah da salgın sonrasında, işlerin tekrar yoğunlaştığı bir dönemde, yatırım yapmaya devam ettiklerine değinerek, "Geçen hafta Bozöyük’te Karo fabrikasının açılışını yaptık. İnşallah hem iş insanlarımız hem sanayicilerimiz yatırımları yaparak ülkenin güçlenmesine destek verecek." temennisinde bulundu.

Evdema Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çelik ise "Pandemi sonrası emtia fiyatlarının yükselmesinin üstüne Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı krizlerden dolayı ticaretimiz kolay ilerlemiyor. Bununla beraber ülkenin toplu olarak ticarete, ihracata ne kadar ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yeni şubelerimizi mağazalarımızı açıyoruz. Burası Bakırköy mağazası 13’üncü şubemiz oldu. Özellikle yurt dışı ihracatımızı çok önemsiyoruz. Yurt dışında mağazalarımız bulunmakta. Sırbistan ve Almanya’da iki mağaza daha açacağız. Bu bize çok daha gurur ve haz veriyor. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği vizyonda ihracatımıza katkı üstüne katkı ülkemize destek üzerine desteği ilave etmeye çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.