SERHAT OZAN YILDIRIM

Aralarında Yılan dağı olan  ve 1 buçuk saatlik bir mesafe bulunan Tunceli’nin iki ilçesinde iki ayrı mevsim yaşanıyor. Çemişgezek ilçesinde vatandaşlar baharı yaşarken Ovacık ilçesinde vatandaşlar kara kış yaşıyor.  Çemişgezek ilçesine mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle tarlaları filizlendi ve doğaya yeşil tonlar hakim oldu. Kuş uçuşu 40, karayoluyla 80 kilometre batısındaki komşu ilçe Ovacık ilçesinde hala 2 metre kar var. Çemişgezek ilçesine bağlı Keban Baraj gölü kıyısında Kıraçlar köyünde evler yeşilliklerin arasında iken Munzur dağlarının eteğinde bulunan Ovacık ilçesine bağlı Kızık köyündeki evler kara gömülü bir durumda.  Kıraçlar köyünde koyun ve kuzular yeşil meralarda otlarken Kızık köyünde vatandaşlar hala karlar içerisinde yaz mevsiminde istifledikleri otları yediriyor. 

‘KÖYÜMÜZ YEMYEŞİL, BAHARI YAŞIYORUZ’
Kıraçlar köyünde yaşayan Zeki Tona, köylerinde bahar yaşadıklarını belirterek “ Bizde havalar çok güzel, memleketimize köyümüze adeta bahar gelmiş. Artık koyunların kuzuları oldu, kuş sesleri geliyor. Köyümüzün etrafı yeşilliklerle dolu, tarlalarımız filizlendi. Artık yavaş yavaş nevroz çiçekleri açıyor. Bizim ilçenin aksine şuan Ovacık’ta 2 buçuk metre kar var. Oradaki vatandaşlar hala kış mevsimini yaşıyor. Aramızda 23 kilometre kuş uçuşu bir mesafe var. Fakat bizlerle onlar aynı ilde olmamıza rağmen farklı iki mevsim yaşıyoruz” dedi.
‘KÖYÜMÜZDE 2 METRE KAR VAR’
Köylerinde 2 metre kar olduğunu belirten Kızık köyünde yaşayan Murat İnceoğlu “ Her tarafımız kardır, çilemizi görüyorsunuz. Şuanda köyümüzde 2 metre kar var. Her yer bahar var ve arpalar çıkmaya başladı topraktan, bizim toprakta karlarla kaplı. Mayıs ayını bekleyeceğiz ki yazı görelim. Kar yağışı kasımın sonunda başlıyor mayısın 15’ine kadar köyde kalıyor” diye konuştu.