Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Bahçelievler ilçe binasına yapılan saldırıya ilişkin Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ‘Irkçı, faşist saldırılara karşı HDP’nin yanındayız’ pankartı açıldı.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri adına basına açıklamasını EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin okudu.

“SALDIRININ ZAMANI TESADÜF DEĞİLDİR”

Saldırının Roboski Katliamı’nın yıldönümünde ve İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi ilgili duruşmaya bir gün kala yapılmasının tesadüf olmadığını söyleyen EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, “Bu saldırıların amacını biliyoruz. HDP üzerinden bütün demokrasi güçlerini yıldırmak, HDP’yi siyasetin dışına itmek için yapılan saldırılardır. Kumpas davalarının, yargı oyunlarının kanlı yöntemlerle sürdürülme planıdır. Maalesef bu olaylar her defasında yetkililer tarafından münferit olay diye geçiştirilmeye çalışılıyor. Tüm HDP Binalarının önünde polis beklemekte, giren çıkanlar takip edilmekteyken saldırganların elini kolunu sallayarak içeri girip katliam yapması ve failler hakkında ciddi bir soruşturma yapılmıyor olması bu olayların tek merkezden yönetildiğinin açık göstergesidir. Bizler ve tüm Türkiye kamuoyu bu olayların tek merkezden yönlendirildiğini çok iyi biliyoruz. Tükenmekte olan yarattığı ekonomik ve siyasal kriz ile halkın nazarında itibarı kalmayan siyasal iktidarın toplumsal kaos yaratarak iktidarda kalma çabasıdır” dedi.

“IRKÇI VE NEFRET SÖYLEMLERİNDEN GÜÇ ALIYORLAR”

Tekin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Katilleri ve saldırganları bu saldırıları yapma cesaretine iten asıl şey, psikolojilerinin bozuk olması değil, iktidarın her sıkıştığında kullandığı nefret ve ırkçı söylemleridir. Asıl olarak saldırı cesaretini buradan almaktadırlar. Amaçları bir arada yaşamı yok etmek, halkları birbirine kutuplaştırmak ve böyle bir kaos ortamında kaybetmeye başladıkları iktidarlarını korumaktan başka bir şey değildir. Ne yaparlarsa yapsınlar Demokrasi ve özgürlüğün bu topraklarda yeşermesine mani olamayacaklar. Bizler bu ülkenin aydınlık yüzleri olarak bu topraklarda barışın egemen olması için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

“PARTİMİZ ÜZERİNDEN TOPLUMU KORKUTMAK İSTİYOR”

Bir merkezden planlanan saldırılar olduğunu vurgulayan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü de, “AKP-MHP iktidarı bunun düşmanca politikasını üretirken çamur medyası da bunun propagandasını yapıyor. Kendisine yazar, akademisyen diyenlerde her gün katliamların toplumsallaşmasını oluşturuyor. Partimiz üzerinden demokrasi güçlerini, kadın mücadelesini ve gençlik dinamiğini korkutmak istiyor. Onun için demokrasi mücadelesini geliştirmek bu saldırılara en büyük cevaptır” diye konuştu.

PİRHA