HAKKARİ (AA) - Hakkari'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, doğa yürüyüşü düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kente 10 kilometre uzaklıkta bulunan Helel Vadisi'nde yapılan yürüyüşe katılan doğaseverler, doğayla iç içe zaman geçirme imkanı buldu.

Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, 15 -21 Mayıs tarihleri arasında kültür, sanat ve spor alanlarında dolu dolu bir hafta geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Amaçlarının 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu toplumun her kesimiyle paylaşmak ve onların faaliyetlere katılımını sağlamak olduğunu dile getiren Yıldırım, "Faaliyete katılan herkes, duydukları mutluluğu ifade ettiler, bu sayede Hakkari'nin doğasını görme fırsatını bulduklarını aktardılar. Bu güzel organizasyona katılım sağlayan herkese ve organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'na ve Hakkari Valisi İdris Akbıyık ile paydaş kurumlara teşekkür ederim." diye konuştu.

Doğaseverlere ikramda bulunulan etkinliğe, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Derecik Kaymakamı Ahmet Özdemir, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Tugay, AK Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ve çok sayıda vatandaş katıldı.