Ercan TOPAÇ

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinde erkek arkadaşı Zainal Abarakov’un çalıştığı kafeden ayrılarak minibüse binen ve en son Sarısaltuk Viyadüğü üzerinde otururken görüntüsü araç içi kamerasına takılan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan o tarihten beri haber alınamıyor.

Kaybolmasının ardından intihar ettiği söylenen ve Uzunçayır Barajı’nda yapılan aramalardan sonuç alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi, kızlarının akıbetini öğrenmek için Tunceli Valiliği önünde geçtiğimiz Pazar günü oturma eylemi başlattı.

Elinde kızının fotoğrafıyla “Adalet İstiyorum, Kadınlar Öldürülmesin!” diyen Anne Bedriye Doku, yarın kızının kaybolmasının ikinci yılı olduğunu belirterek, “İlk gün nasılsa bugün de öyle. Hiçbir ses, hiçbir şey yok ortada. Sanki benim kızım kuş oldu uçtu. Buhar oldu uçtu buradan. Her yer MOBESE, her yer kule. Burası küçük bir şehir. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana değil. Benim kızımın başına ne geldi? Gülistan’ı kuştan, demirden, taştan, topraktan, insandan sordum kimse bana cevap vermiyor. Benim kızımın başına ne geldi bana söyleyin. Ben bir anneyim” dedi.

Kızını buluncaya kadar kentten ayrılmayacağını söyleyen Baba Halit Doku ise, “Bu kızım bulununcaya kadar Tunceli’den gitmeyeceğim. Katili yakalanıncaya kadar burada kalacağım. Ben kızımı okula gönderdim; ölüme göndermedim. Yemedim, içmedim okula gönderdim. Benim okumam yazmam yok. Üç kızımı ne şartlarla okuttum. Bir öğretmen olsun devlete, millete faydası olsun dedim. Bu devlet benim kızımı görmeyecekse kim görecek. Cumhurbaşkanına, Süleyman Soylu bulmazsa kim bulacak. Kızımı görmeden buradan ayrılmayacağım. Gülistan diye gezeceğim. Niye bu katili yakalamıyorlar” diye konuştu.

Kızıyla ilgili vali ve başsavcıyla görüştüklerini belirten Baba Halit Doku, “Gerekeni yapıyoruz diyorlar. Hiçbir umut yok, hiçbir iz yok. Hiç kimse bizi dinlemiyor. Milletvekillerine, cumhurbaşkanına, Süleyman Soylu’ya sesleniyorum. Eğer bu meclis benim kızımı görmese kim benim kızımı görecek. Kim benim halimi anlayacak? Ben fakirim, garibim. Ben kızımı istiyorum. İki sene oldu hiçbir gelişme, iz yok” şeklinde konuştu.