ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ile Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özsoy, mesajında, 3 Mayıs tarihinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak ilan edildiğini belirtti.

Basın sektörünün son iki yıldır yaşanan salgından dolayı olumsuz etkilendiğini ve zor duruma düştüğünü ifade eden Özsoy, şunları kaydetti:

“Devletimizin ilgili kurumlarının aldığı genel tedbirlerin haricinde, birtakım önlemler alınmış, basın kuruluşlarının üzerindeki yük hafifletilmeye çalışılmıştır. Bugün süreç sona ermiş gibi görünüyor. Ancak etkilerinin uzun bir süre devam edeceği öngörülüyor. Bunun için alınan tedbirlere ek birtakım tedbirlerle bir süre daha ihtiyaç duyulmaktadır. Bu zor günlerde basın özgürlüğünün, sadece gazetecilerin haber alma, haber verme ve ifade özgürlüğü olmadığını, aynı zamanda halkın da doğrudan haber alma özgürlüğü olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Umut ediyoruz ki bugün içerisinde olduğumuz bu zor dönem sona erecektir, süreç sonrasında daha güzel günlere ulaşırken, özgür basının da devam ediyor olması gerekmektedir."

Bu günü gazetecilerin ve çalıştıkları kurumların hem mesleklerini özgürce yapabildikleri hem de ekonomik bağımsızlıklarını elde etmiş olarak görevlerini sürdürdükleri bir gün olarak kutlanması gerektiğini aktaran Özsoy, "Gazetecilerin, basın kuruluşlarının sorunları vardır ancak, sorumlulukları da vardır. Bilinmelidir ki; sorumluluklarımız sorunlarımızın önündedir. Sorumluluklarımız ülkemizin öncelikleri, bölünmez bütünlüğümüz, vatanımız ve bayrağımızdır, ülkemizin geleceğidir. Bu uğurda üzerimize düşen görevi geçmişte yaptık, günümüzde yapmaya devam ediyoruz. Gelecekte de yapacağımızı ve buna her zaman hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Günümüz kutlu olsun." ifadelerini kullandı.

Serhat Ardahan Gazeteciler Derneği Başkanı Deniz Başlı da "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

3 Mayıs tarihinin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak ilan edildiğini hatırlatan Başlı, "Basının sorunları var, ancak, sorumlulukları da vardır. Dolayısıyla zor bir dönem olan salgın dönemini geride bıraktık. Temennimiz önümüzdeki günlerin basın özgürlüğü için daha güzel günler olması." değerlendirmesinde bulundu.