ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) Meslek Yüksek Okulu (MYO) Aşçılık Bölümü uygulama mutfağının açılışı düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Üniversite Evi'nde kurulan uygulama mutfağının açılış programına, Vali Ömer Toraman, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Taner Şengün, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Şengün, aşçılık programına kayıtlı öğrencilerin daha donanımlı yetişmesi için son teknolojiye uygun olarak hazırlanan mutfağın açılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Birçok farklı alana hitap eden mutfakta öğrencilerin daha kaliteli eğitim alabileceklerini ifade eden Şengün, şöyle konuştu:

"Aşçılık programımız 2020-2021 akademik yılından itibaren eğitim vermeye başlamıştır. Aşçılık programının 1. sınıfı yüzde 100 doluluk oranıyla 50 öğrenci, 2. sınıfında ise yine yüzde 100 doluluk oranı ile 30 öğrenci eğitim görmektedir. Aşçılık programında alanında uzman, gastronomideki güncel gelişmelere hakim 3 değerli akademisyenimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu programda başta Elazığ mutfağı olmak üzere yöresel mutfakları, dünya mutfaklarını ve pastane ürünlerini bugün açılışını yapacağımız mutfağımızda uygulamalı olarak öğrenmektedirler."

Açılışın ardından aşçılık bölüm öğrencileri hazırladıkları yemekleri katılımcılara ikram etti.