ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Memiş, mesajında, gazetecilerin emek ve gayret isteyen bir mesleğin mensupları olduğunu belirtti.

İnsanın, daima çevresinde olup bitenleri öğrenmek, kendi başına gelenleri başkalarına duyurmak, bunlar üzerinde düşünmek ve düşündüklerini de başkalarına iletmeye ihtiyaç duyduğunu aktaran Memiş, "Türkiye’de gazeteciliğin tarihi, Cumhuriyetin ilanından çok önceye dayanıyor. İnternetin hayatın vazgeçilmezi haline gelmesi ile gazeteciliğin üretim ve yayın şekli de değişmiştir. Artık internet gazeteciliği yaygındır. Halen basılı medya var ancak gerek artan maliyetler, gerekse de internetin yaygınlığı nedeniyle düşen satışlar, basılı gazeteciliği internet gazeteciliğine taşıyor." ifadelerini kullandı.

- "Basınımız, kamuoyunun adeta gözü, dili, kulağı ve sesidir"

Memiş, gelecek süreçte dijital gazeteciliğin daha da önemli hale geleceğine işaret ederek, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basının, halkın haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu vurguladı.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına gazetecilerin, mesai mefhumu gözetmeksizin günün her saatinde ve zor şartlarda çalıştığına dikkati çeken Memiş, şunları kaydetti:

"Gazeteciler toplumu bir taraftan gelişen olaylar karşısında, doğru ve eksiksiz bir şekilde aydınlatırken, diğer taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli kamu görevini icra etmektedir. Basın ne kadar gelişmişse, demokraside o kadar gelişmiştir. Basınımız, kamuoyunun adeta gözü, dili, kulağı ve sesidir. Ülkemiz ve ilimizin sorunlarının kamuoyuna aktarılmasının yanı sıra çözüm önerileriyle de toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşlerinin çalışmalarımıza sağladığı faydalar yadsınamaz. İlimiz ve ülkemiz genelinde büyük özveriyle, bazı bölgelerde ise her türlü tehlikeyi göze alarak, birer fedakarlık abidesi gibi canları pahasına görevlerini yapan gazetecilerimizin, bu anlamlı günlerinin 61. yıl dönümünü en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunuyorum."