ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş, mesajında, bacasız sanayi olarak nitelenen turizmin, ülke ve şehir ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra tanıtım için de önemli olduğunu bildirdi.

Kültürlerin tanışıp kaynaşması ve uluslararası barışın tesis edilmesinin en kestirme yolunun turizm olduğuna dikkati çeken Memiş, turizmi sadece sahil bölgeleriyle anmanın doğru olmayacağını, kültür, inanç, kongre, doğa ve spor, kış, termal ve sağlık turizminin de önemli olduğunu vurguladı.

Memiş, Erzurum'un birçok tarihi mekanı, eseri ve kültürel değeri barındırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Erzurum'da, tarih öncesi devirlerden günümüze kadar sayısız kültür ve medeniyete ait kalıntılar bulunmaktadır. Anadolu Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu dönemleri başta olmak üzere, İlhanlılar ve Saltuklulara ait birçok kıymetli eserin bulunduğu Erzurum, coğrafi, iklimsel, kültürel ve tarihi zenginlikleriyle de dikkat çekmektedir. Şehrimiz turizm güzellikleriyle önümüzdeki yıllarda daha çok turist konuk edeceği, doğasıyla, tarihi zenginlikleriyle, doğunun en uğrak şehri olacağı kanaatindeyim. Erzurum'un sahip olduğu tüm bu değerler, misafirperver insanları ve kurumlarıyla turizmde bir marka kent olma noktasında her gün daha fazla mesafe kat etmektedir. Her konuda olduğu gibi turizmle alakalı attığımız her bir adımın ve projenin sürdürülebilir olması önemlidir. Bu duygularla, Turizm Haftası'nı kutluyorum."