ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Memiş, mesajında, basının çağın en dinamik sektörlerinden biri olduğunu belirtti.

Basının insanlara doğru, tarafsız, ilkeli ve objektif haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir hizmet sunduğunu ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin vatandaşlarımıza yansıtılması ve sorunların çözülmesinde çok önemli bir kamu hizmeti üstlenen basınımız, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en önemli vasıtadır. Basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır. Önemli bir kamu hizmeti niteliğindeki bir görevi yerine getirmektedir."

Demokrasinin, çok sesliliğin ve özgürlüklerin gelişmesinde değerli bir işlevi olan basın mensuplarına bu günlerde her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyulduğunu aktaran Memiş,"Ülkemizde 1982 Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile basının özgür olduğu hüküm altına alınmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizde ve ilimizde, çok zorlu şartlarda kamuoyuna haber ve bilgi akışı sağlayan, yerel, yaygın, yazılı, görsel ve işitsel alanda görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarımızın, 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyorum, kendilerine başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.