ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Okay Memiş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Memiş, mesajında, her yıl 3 Aralık'ta kutlanan Dünya Engelliler Günü'nün, engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve tüm halkın bu konuda duyarlılığının artırılması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Engelli olmanın kimsenin kendi tercihi olmadığını aktaran Memiş, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları daha iyi anlayabilmek için empati kurmamız ve bir gün bizim de engelli bir insan olabileceğimiz gerçeğini unutmamamız gerekir." ifadesini kullandı.

Memiş, engellilerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunların toplumun ve tüm insanların ortak sorunu olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Engelliler de herkes gibi insan oldukları için onurlu bir yaşamı hak etmektedir. Bu doğrultuda, ülkemizde insan merkezli yönetim anlayışının başında engelli vatandaşlarımıza yönelik uygulamalar gelmektedir. Sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız, bizim için birer güç kaynağıdır."

Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda önemli başarılara imza atan engellilerin verdikleri mücadelenin takdire şayan olduğunu anlatan Memiş, "Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, herhangi bir aralıkta değil her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek, mutlu ve huzur dolu bir yaşam temennisiyle, selam ve sevgilerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.