ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, Recep ayı içerisinde bulunan Regaip Kandilinin rahmetin, affın ve lütfun yağmur gibi insanlığa yağdığı müstesna gecelerden birisi olduğunu belirtti.

Üç aylar olarak ifade edilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarının kalplerin ve gönüllerin manevi doyum mevsimi olduğunu ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:

"Üç aylar Müslümanlar için sevinç ve mutluluk aylarıdır, müstesna gecelerdir. İşte bu özel gün ve geceler, Cenabıhakk’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan iştiyakımızı zirve noktaya taşıyıp huzur iklimine doğru seyahat ettiğimiz özel zaman dilimleridir. Bu mübarek geceleri fırsat bilerek, Yüce Rabbimizin çağlar üstü evrensel mesajını anlama, onun anlam ve hikmetiyle buluşma ve hayatımıza tatbik etme adına, her daim gayretli olmak durumundayız. Rabbimizin rahmet yüklü mesajı Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya, bunun için de onun değerlerini yaşamaya, yaşatmaya ve bu çerçevede Fahri Kainat Efendimiz Hazreti Muhammed’in örnek hayatını ve ahlakını da rehber edinmeye ihtiyacımız çok büyüktür. Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin Regaip Kandilini kutluyorum."