ERZURUM (AA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mevlid Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, Hz. Muhammed'in dünya alemini şereflendirdiği müstesna günün idrak edildiğini belirtti.

Hz. Muhammed'in doğumunu anlamanın asıl amacının evrensel olan nübüvvetini, Kur'an-ı Kerim'e dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamak olduğunu belirten Sekmen, "Peygamber Efendimizin doğumunu kutlarken, aynı zamanda onun evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, insan onurunu koruyan ilkelerini, kardeşlik hukukunu, birlik-beraberlik, yardımlaşma, adalet anlayışını tekrar hatırlamalıyız." ifadesini kullandı.

Hz. Muhammed'in insanlara yüce Allah'ı tanıtan, İslam'ı ve Kur'an-ı öğreten son peygamber olduğunu aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"O, rahmet ve sevgi peygamberidir. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek onun sünnetidir. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde 'Sizden biriniz, beni babasından, çocuklarından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş olamaz' buyurmuştur. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in eşsiz hayatının bilinmesi ve örnek alınması, her insanın yegane gayesi ve görevi olmalıdır. Çünkü hayatımız, Allah Resulü'nün sünnetine uygun yaşandığında anlam kazanır. Bu vesileyle mübarek Mevlid Kandilimizi ve yanı sıra bu yıl 'Peygamberimiz ve Vefa Toplumu' temalı Mevlid-i Nebi Haftamızı kutluyor, bu müstesna gecenin, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini niyaz ediyorum."