ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşayan ve bedensel engelleri nedeniyle 18 yıldır bir araya gelemeyen hala ve yeğeninin Ramazan Bayramı'nda buluşmasında duygulu anlar yaşandı.

Bayram ziyareti kapsamında ilçeyi ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, beraberindekilerle 19 yaşında geçirdiği trafik kazası nedeniyle bedensel engelli olarak yaşamını sürdüren Mustafa Özgüder'in (39) evini ziyaret etti.

Özgüder'in kendisi gibi engelli olan ve çok sevdiği halası Hacire Özgüder'i 36 bayramdır göremediğini anlatması üzerine Yıldırım, sürpriz yaparak hala ve yeğeni yıllar sonra bayramda buluşturdu.

Birbirlerini yıllar sonra gören hala ve yeğen sarıldı, gözyaşı döktü.

Özgüder, yaşadıkları mahallenin bir tepe üzerine kurulu olduğunu, arazi şartlarından dolayı tekerlekli sandalyeyle halasının evine gidemediğini belirtti.

Bu durumu AK Parti İl Başkanı Yıldırım'a anlatması üzerine bu buluşmanın gerçekleştiğini dile getiren Özgüder, "Allah razı olsun kendisinden. 18 yıldır, 36 bayramdır bu anı bekliyordum. Çok ama çok mutluyum. Allah da onu mutlu etsin." dedi.

Hacire Özgüder de yeğenini yıllar sonra bayramda görmenin büyük bir sürpriz olduğunu anlatarak, "18 yaşında felç geçirdim. O günden beri bu haldeyim. Bizi evimizde ziyaret eden başkanımız çok büyük bir hayra vesile oldu. Kendilerine bu duyarlılığından dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yıldırım da Maden ilçesinde yaşayan ailenin bayramlarını bu buluşma ile anlamlandırmak istediklerini aktardı.

"Hala ve yeğenini 18 yıl sonra buluşturduk. Sorunlarına kalıcı çözüm üretme adına girişimlere başladık." aile bireylerinin Kurban Bayramı'nda da birbirlerine ziyaret edeceğini kaydetti.

Yıldırım, "Toplum olarak bu özel insanlara çok daha farklı yaklaşmalıyız. Her birimiz bu şekilde yaşayan bir kardeşimize destek olmalıyız. Aslında onlar engelli değil, onlar özel gereksinimli bireyler. Özel gereksinimli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak hepimizin görevi. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugün sağlıklı yaşıyor olmamız yarın da sağlıklı olacağımız anlamına gelmiyor. Bu nedenle empati yaparak özel gereksinimli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacına koşmalıyız." şeklinde konuştu.