EMEP tarafından yapılan açıklamada sorunun kaynağı, "rektörün  plansız bir biçimde, kentin gerçeklerinden habersizmiş gibi sürekli olarak kontenjan artırması" diye belirtildi. 

GERÇEKLİKLERDEN HABERSİZ KONTENJAN ARTIRILIYOR

"Dersim halkına çağrımızdır: öğrencilerin sokakta kalmalarına/evlerine dönemlerine izin vermeyelim!" başlığıyla yayınlanan EMEP Dersim İl Örgütü'nün yazılı açıklamasında, Munzur üniversitesi'nin şehrin barınma, beslenme, altyapı olanaklarından habersizmiş gibi sürekli olarak kontenjan artırdığına dikkat çekildi.

EK KONTENJANLA DAHA DA ARTACAK 

 İlan edilen kontenjanların neredeyse yarı yarıya dolmasına rağmen üniversitede eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte yüzlerce öğrencinin barınma sorunuyla yüz yüze bırakıldığının belirtildiği açıklamada "Kentteki   barınma sorunlarının ek kontenjanla yerleştirme yapıldığında daha da artacağı tahmin edilmektedir.   
Henüz yurt başvuru süreçleri tamamlanmamışken ve kampüs alanında inşaat çalışmaları devam ederken alelacele eğitim-öğretimi başlatan rektör, bir taraftan da bazı hocaları aracılığıyla öğrencilere evlerinize dönün mesajı vermektedir.  Belli ki rektörün derdi her öğrencinin eğitim hakkını sonuna kadar savunmak değildir!" denildi. 
Kentin mülkü amirinin ise öğrencilere bu krizin emlakçılık krizi olduğu ve kendisinin emlakçı olmadığı mesajını verdiğinin hatırlatıldığı açıklamada "Ne yazık ki bu sorunu yaratanlar çözümü noktasında aynı motivasyonu ortaya koymamaktadır. 
Bu sorun özünde, Munzur Üniversitesi rektörünün plansız bir biçimde, kentin gerçeklerinden habersizmiş gibi sürekli olarak kontenjan artırmayı büyüme ve gelişme olarak gören anlayışından kaynaklı bir yönetim krizidir." diye belirtildi. 

GENÇLERE DESTEK OLALIM ÇAĞRISI 

EMEP açıklamasında, "Halkımızı, eğitim hakkından vazgeçmemeleri için gençlerimize destek olmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz…" çağrısında bulundu.