Tüm Emekliler-Sendikası Dersim Şubesi, ekonomik krizde emeklilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ‘İnsanca yaşamak istiyoruz’ pankartı açıldı. Tüm Emekliler-Sendikası Dersim İl Temsilciliği adına basın açıklamasını Yaşar Yamaç okudu.
“EMEKLİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ”
İktidarın emeklilere karşı acımasız politikalarının devam ettiğini vurgulayan Yamaç, “Bu politikaların özü, ülkemizin kaynaklarını yoksullara, çalışanlara ve emeklilere değil zenginlere ve yandaşlara peşkeş çekmektir” dedi.
Yamaç şöyle devam etti:
“20 yıllık AKP iktidarında yandaşlar ve patronlar daha zengin olurken, milyonlarca çalışan ve emekliler daha da yoksullaştı ve açlığa mahkum edildi. İktidar sahipleri bizlerin ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerimizi görmüyorlar emekliler açlıkla mücadele ediyorlar. Memleketin bütçe kaynaklarından ve milli gelirden paylarını alamıyorlar. Milyar dolarlar, yandaş şirketlere, gerici vakıflara ve sığınmacılara aktarılıyor. Yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerimize ödeme dengesi bozulur denilerek bir kuruş artış yapılmıyor. Bütçenin en büyük payı savaşa, yandaşa ve sermaye gruplarına aktarılırken, bizler sürekli yoksullaşmaktayız. Milyonlarca emekli ve emekli ailesi, iktidarın emeklileri açlık ve yoksulluğa mahkum ettiğini asla unutmayacaktır.”.
Fotoğraflar: Hasan Bra