ELAZIĞ (AA) - Elazığ'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar nedeniyle İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele çalışması yapıyor.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporları doğrultusunda kar nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olası aksamalara karşı ekiplerin karla mücadele için hazırda bekletildiği bildirildi.

Bu kapsamda Sivrice ilçesinde Hazarbaba ve Alaaddin köyü grup yolu ile Baskil ilçesinde Şahindere ve Beşbölük köyü gibi yüksek kesimlerde etkili olan kar dolayısıyla ekiplerin mevcut yolları ulaşıma açık tutmak için gerekli çalışmaları yürüttüğü kaydedildi.

Geçen yıl karla mücadele çalışmalarını büyük bir özveriyle yerine getiren ekiplerin, bu yıl için de her türlü hazırlığı yaptığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kış mevsiminin olumsuz şartlarından vatandaşlarımızın etkilenmemesi için gerekli hazırlıklarımızı ve planlanmalarımızı yaptık. Karla mücadele çalışmaları için oluşturduğumuz kriz masası 24 saat görev başında bekliyor ve her türlü müdahaleye hazırız. Bugün sabah saatlerinden itibaren de Sivrice ve Baskil ilçelerinin yüksek kesimlerindeki yerleşim yerlerinde karla mücadele çalışmalarını başlattık. Mevsim sonuna kadar ekiplerimiz sürekli olarak, her türlü çalışmayı gerçekleştirmek üzere hazır vaziyette bekleyecekler."