DİYARBAKIR (AA) - Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu Elazığ, Bingöl, Siirt ve Şırnak'ta 870 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Elazığ İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının etkisiyle merkezde 132, ilçelerden Baskil'de 60, Ağın'da 16, Alacakaya'da 10, Arıcak'ta 10, Maden'de 22, Karakoçan'da 88, Keban'da 30, Kovancılar'da 76, Palu'da 37, Sivrice'de 50 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Kapalı yolların açılması için ekiplerin çalışması sürüyor.

- Bingöl

İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar nedeniyle merkeze bağlı 76, ilçelerden Adaklı'da 32, Genç'te 59, Karlıova'da 38, Kiğı'da 25, Solhan'da 23, Yayladere'de 20 ve Yedisu'da 8 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ekipler, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürürken, kent merkezinde ise yaklaşık 120 belediye personeli kaldırımlarda biriken karları temizledi.

Kar nedeniyle yolda kalan araç sürücülerine de İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yardım etti.

- Siirt

Siirt'te kar ve tipi nedeniyle 50 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

İlçelerden Pervari'de 36 köy ve 10 mezra, Şirvan'da ise 4 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

- Şırnak

Şırnak'ta kar yağışından dolayı 8 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Kentte dün akşamdan bu yana merkez ile Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar, özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.

Merkezde 1 mezra ile Beytüşşebap ilçesinde 2 köy ve 5 mezranın yolu ulaşıma kapandı.

Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı bölgede, kapanan yolların açılması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Kent merkezinde ise belediye ekipleri ana arterleri açık tutmak için temizleme çalışmalarını sürdürüyor.