SERHAT OZAN YILDIRIM

Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü'nün kar yağışı uyarısının ardından ilimizde kar yağışı etkili oldu. İl merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, yüksek kesimlerde 2 metreyi aştı. Bir hafta içerisinde yaklaşık 600 köy yolu ulaşıma açıldı, 3 gün içerisinde yağan karla birlikte 365 köy yolu ve 937 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını açmak için Valilik koordinesinde İl Özel İdaresi, 58 iş makinesi ve 110 kişilik personel ile köy yollarını açmak için mücadele ediyor. Kar yağışın en çok olduğu Ovacık ilçesindeki köy yollarında ekipler, 2 metreyi bulan kar kalınlığında kar küreme makineleriyle yolları temizleyerek yoğun bir mesai harcıyor. Ekiplerin karla mücadelesini havadan dronla görüntüledi.

YÖRE HALKIMIZ MAĞDUR OLMASIN, DİYE 24 SAAT ÇALIŞIYORUZ'

Bir hafta içerisinde bin 800 kilometrede karla mücadele ettiklerini belirten İl Özel İdaresi Sekreteri Nazif Yıldırım, ”110 personelimiz ve 58 iş makinasıyla karla mücadele çalışması yapıyoruz. Geçen yıllara oranla çok fazla kar yağışı oldu ve ilimizde de kar esareti devam ediyor. Geçtiğimiz haftadan beri bu yana 600 köy yolunu ulaşıma açtık, kar yağışının başlamasıyla tekrardan köy yollarımız kapanmaya başladı. Şu anda 365 köy yolumuz ve 937 mezramızın yolu kapandı. Çalışma programımızı belirlerken önce grup köy yollarını daha sonra münferit köy yollarını açıyoruz. Ekiplerimizle birlikte sahadayız. Bir tek köyümüz ulaşım sıkıntısı yaşamasın diye 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarımızı yürütüyoruz “ dedi.

'BİR HAFTADIR KAR YAĞIYOR'

Ovacık ilçesinde günlerdir yoğun bir şekilde kar küremesi yapıldığını belirten İl Özel İdaresi’nde operatörlük yapan Kenan Yeşildere, ”Bir haftadır ilimize kar yağıyor, sabah akşam yolları açmak için çalışıyoruz. Fazlasıyla yoruluyoruz fakat köylülerimize hizmet götürmek için çalışıyoruz. Kurumlarımız dayanışma içerisinde insanlar mağdur olmasın, diye çalışıyoruz. Önce biz kar küreme makinesiyle yolu açıyoruz daha sonra greyder daha sonra kepçe giriyor. Tüm ekiplerle köy yollarındayız. Şu anda 2 metreyi buldu kar kalınlığı. Şu ana kadar büyük bir kısmını açtık, birkaç gün içerisinde tamamını açacağız” şeklinde konuştu.