17 Mayıs tarihinde sağlık çalışanlarının iş bırakma eyleminde kız çocuğunu Kulak Burun Boğaz servisine getiren kişi, grevden kaynaklı randevu verilmemesini kimlik bilgilerini de yazarak Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi(SABİM)’e yazdı. Elektronik talep dilekçesinde de  “ Askeri personelim. Görevimde hiçbir zaman vatandaşlarla görüşmemezlik yapmadım. 17.05. 2022 tarihinde saat 15.00’da Tunceli Devlet Hastanesi KBB polikliniğinden randevuya başvurdum. Sağlık çalışanlarının eylemi nedeniyle muane olamadım. Kızım 18.05. 2022 tarihinde saat 11. 40’da Tunceli Devlet Hastanesi cildiye polikliniğine randevulu olarak başvuruda bulunduk. Sağlık çalışanların eylemi nedeniyle kızım da muane olamadı. Konunun incelenmesini talep ediyorum” ifadelerine yer verdi

“DOKTORU DÖVMEMEK İÇİN ARAÇTA BEKLİYORUM” DEDİ

Ayrıca başvuru sahibi SABİM’e yazdığı elektronik dilekçede “ İçeriye girip doktoru dövsem haklı mıyım haksız mıyım. Olay çıkarmamak için bekliyorum. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamamak için araçta bekliyorum “ beyanlarında da bulundu.

Konunun sisteme düşmesinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü Hukuk ve Disiplin İşleri inceleme başlattı. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ Bazı basın ve yayın organları ile sosyal medya platformlarında yer alan, “Tunceli Devlet Hastanesinde doktorların iş bırakma eylemi sebebiyle randevu alınamadığı”  haberlerine ilişkin açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.  Basında ve sosyal medyada yer alan iş bırakma eylemi sebebiyle Tunceli Devlet Hastanesinde hastalara randevu verilmeği iddialarına ilişkin bu ve benzeri birkaç şikayet konusu yazılı ve sözlü olarak Valiliğimize iletilmiş ve konular hakkında derhal inceleme talimatı verilmiştir. İnceleme talimatı verilen konuların hiçbirisinde karşılıklı ve fiziki şiddet ve tehdit durumu söz konusu değildir. İncelemeler neticesinde herhangi kusur yahut olumsuzluk içeren bir durum tespit edilmesi halinde hukuki gereğinin yapılması zaten idarenin genel görevidir.”