DİYARBAKIR (AA) - Bingöl, Şırnak ve Batman AK Parti il teşkilatları, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile aynı programda bulunan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar, partisinin il binasında gazetecilere yaptığı basın açıklamasında, Kabaş'ı ifadelerinden dolayı kınadıklarını belirtti.

"Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz." diyen Sağlar, AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

- Şırnak

AK Parti Şırnak İl Başkanlığı önünde toplanan partililer adına açıklama yapan AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, ülkenin son 20 yılda uluslararası alanda söz sahibi olmasında en büyük başarının Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu söyledi.

Erkan, "Basın ilke ve ahlakına saygı duymayan sözde gazeteci Kabaş'ın liderimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Hiçbir aklıselim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine arz ederiz." diye konuştu.

- Batman

AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür ve yönetim kurulu üyeleri de Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Borak, yaptığı basın açıklamasında, "Televizyon programında Sedef Kabaş, AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a tahammülü mümkün olmayan ağır bir hakarette bulunmuştur. Daha öncesinde değişik zamanlarda ağır hakaretlerde bulunmuş program konukları da bu hakarete sessiz kalarak ortak olmuşlardır. Ülkemiz son 20 yıldır diplomasiden askeri hamlelere, sanayiden teknolojiye, sağlıktan adalete yaptığı devrimsel kalkınma hamleleri ile tarih sahnesinde kutlu yürüyüşüne devam etmektedir." şeklinde konuştu.