ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özsoy, mesajında, demokrasinin ve milli değerlerin yaşatılabilmesi yolunda gazetecilerin büyük görev üstlendiğini, Türk basınının bu vazifesini her zaman olduğu gibi 15 Temmuz 2016'da şehit olma pahasına yerine getirdiğini belirtti.

Bağımsız ve özgür yayın yapan medyanın, tüm gücüyle darbe girişimi, darbelerin karşısında durarak ve engellenmesine katkı sağlayarak kilit rol oynadığını vurgulayan Özsoy, şunları kaydetti:

"Demokrasi adına Türk halkı ve Türk medyası 15 Temmuz gecesi önemli bir sınavı başarıyla vermiş ve bir de şehidi olmuştur. Medyamız darbecilerin müdahalelerine rağmen yayınlarını sürdürerek darbeye geçit vermemiştir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar bize bir kez daha göstermiştir ki artık Türkiye'de darbe heves ve girişimleri geçmişte kalmıştır. Tarihte sayısız örneklerde ve 6 yıl önce olduğu gibi kendi insanına kurşun sıkabilecek, milli iradenin mekanı olan meclisi bombalayacak kadar gözü dönmüş, hain ve katillerin girişebilecekleri her türlü alçakça hareketler misliyle karşılık bulmuş, Türk milletinin topyekun karşı duruşuyla bertaraf edilmiştir."

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir kez daha darbe girişimini ve terörü lanetlediklerini ifade eden Özsoy, başta basın şehidi olmak üzere hayatlarını kaybeden demokrasi ve terör şehitlerine Allah'tan rahmet, ailelere başsağlığı ve gazilere de sağlıklı ömürler diledi.