Dersim merkez Sanat Sokağında bir araya gelen platform üyeleri adına açıklamayı Orhan Kurul okudu. Türk Lirası’nın eriyişin büyük bir hızla devam ettiğini söyleyen Kurul, “Zam, hayat pahalılığı; hepimiz için dayanılmaz hale geldi! Tek adam yönetimi “ekonomide kurtuluş savaşı yaşıyoruz” dese de bunun halk içinde ciddi bir karşılığı yok. Millet İttifakı “erken seçim” çağrılarının ötesine geçmiyor, hareketi frenlemekte çaba göstermeye devam ediyor” dedi


Eriyen her kuruşun halkın sırtına binen milyarlarca borç yükü olduğunun kaydeden Kurul, “Halk için açlığın, yoksulluğun artması demek. Spekülatör ve finans baronlarının vurgun yapması demek. Hep birlikte bu gidişe; iş ekmek ve özgürlük için dur demeliyiz!” diye konuştu.
KURUL, “GEÇİNEMİYORUZ!”
Dün akşamdan itibaren yurdun farklı yerlerinde “hükümet istifa” sloganları ile yurttaşların sokaklara döküldüğünü dile getiren Orhan Kurul, “Semtlerde, mahallelerde gelişen eylemlere kitlesel katılımlar da oldu. Zamlar ve hayat pahalılığı halkın belini büktü. Yağ fiyatlarından, un fiyatlarına, ekmek fiyatlarına, akaryakıt, doğal gaz fiyatlarına kadar iğneden ipliğe her şey zamlanıyor. Geçinemiyoruz!” şeklinde konuştu.
SEÇİMLERİ BEKLEYEYECEK GÜCÜMÜZ KALMADI
“Cebimizdeki para her geçen gün erirken, döviz kurları rekor üzerine rekor kırarken; bir avuç sermaye sınıfı, saraydakiler ve yandaşları daha çok semirsin diye biz her geçen gün daha çok yoksullaşıyoruz!” ifadelerini kullanan Kurul, “Dolar yükseldikçe Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor, Erdoğan konuştukça dolar yükseliyor. Doların yükselmesiyle ardı arkası kesilmeyen zamlar bizi vuruyor.
Hal böyleyken işsizliğin tavan yaptığı Dersim başta olmak üzere bölgede birçok şehirde gelen zamlar ile emekçi halk açlığa sürükleniyor. İş bulabilenlerin ise asgari ücret dahi alamadığı, kayıt dışı ve sigortasız çalıştığı, evine ekmek götürebilmek için günübirlik işlerde çalışmak zorunda bırakıldığını biliyoruz. Emekçi halkımızın artık seçimleri bekleyecek gücü kalmamıştır” dedi.
Halkı bu duruma mahkum edenler, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün hükümet yetkililerini istifaya çağıran Kurul, zamlara, yoksulluğa tüm halkı da işçi ve emekçileri “Artık yeter demek için birlikte mücadeleye çağırıyoruz” ifadesini kullandı.