Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in gözaltına alınmasına tepki göstererek Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yaptı. Açıklamaya, ile HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Baro Başkanı Kenan Çetin, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de destek verdi. 'Semra Güzel İrademizdir' pankartının açıldığı basın açıklamasını HDP Dersim İl Örgütü adına Besime Gök okudu.

Gök açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“AKP ve MHP iktidarının HDP ve Demokratik Kitle Örgütlerine yönelik topyekûn saldırıları gün geçtikçe daha da pervasızlaşarak devam etmektedir. Gözaltı, tutuklama ve son olarak milletvekilimiz Semra Güzel'in milletvekilliğini düşürerek anti demokratik uygulamalarda sınır tanımayacağını bir kez daha göstermiştir. Milletvekilimizin gayri ahlaki bir şekilde gözaltına alınması, yaptığı bu operasyonun iktidar tarafından düzeysiz bir şekilde kullanarak kamuoyuna lanse edilmesi iktidarın acizliğini göstermektedir. Semra Güzel’in bu şekilde gözaltına alınması halk iradesine yönelik sürdürülen darbenin devamıdır.

İktidar tarafından dolaşıma soktuğu gibi Semra Güzel vekilimiz Edirne'de değil İstanbul'da gözaltına alınmıştır. Peruk taktığı iddiası  gerçek dışıdır. Boyun eğdirilmesine karşı Seyit Rıza geleneğinde olduğu gibi direnmiştir.  Türkiye’yi suç cennetine çeviren iktidar mafya babaları, uyuşturucu tacirleri, kadın tecavüzcüleri, halkın parasını soyan çetelerle boy boy fotoğrafları çıkan iktidar temsilcileri milletvekilimize karşı kullandığı dili kınıyoruz.  Tüm bu anti demokratik baskılara karşı topyekûn direniş içerisinde olacağımızı ,gasp edilen halk iradesinin mutlaka demokratik mücadele ile hesabının sorulacağı bilinmelidir. Semra Güzel şahsında hedef alınan demokrasi ve kürt halkıdır. Bu saldırılar yıllardır HDP ye karşı sistemli bir politika olarak yürütülmektedir. Tüm bu saldırılara karşı HDP demokrasi ve özgürlükler noktasında geri adım atmadan mücadeleye devam etmiştir. Bundan sonrada hiçbir taviz vermeden demokrasi ve özgürlükler noktasında mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.

Bu anti demokratik saldırı karşısında tüm demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile faşizmi yeneceğimizi belirtiyor, bir kez daha alınan kararı kınıyoruz. Ortak mücadele ile bu iktidarı yenebileceğimizi mücadele pratiğimizle ispatlamış bulunmaktayız. Son olarak Semra Güzel bizlerin ve tüm demokrasi güçlerinin ortak iradesidir. Bu iradeye yapılan saldırı tüm demokrasi güçlerine yapılmıştır. Ortak mücadele ile saldırıyı boşa çıkartacağımıza inanıyor, bir kez daha kınıyoruz.”